Kurser 


Vi brinner för gamla tekniker som tvåändsstickning, tovning, krokning och nålbindning. Vi tycker att det är viktigt att lära ut de gamla metoderna och på så sätt bevara dem för kommande generationer. Vi erbjuder därför flera kurser med insprerande lärare som lär ut både  gamla och nya tekniker.Lär dig kroka

När: Lördagen den 16 april kl 10-14

Var: GarnBoa, Sättrabyvägen 4

Lärare: Anders Liegnell

Kostnad: 350 kr per person betalas in via swish på 0708-931 861 eller på bankkonto senast den 11 april.

Anmälan:  info@garnboainorrtelje.com senast den 11 april. Om vi blir färre än 4 kursdeltagare, måste vi tyvärr ställa in kursen. (Kursavgiften återbetalas naturligtvis då.)

Medtag: garn för stickor 3 - 5 och kroknål om du har. Annars kan både garn och kroknål köpas i GarnBoa. Ta med dig matsäck, så bjuder vi på kaka och kaffe/te.

Varmt välkommen!


Krokning eller tunisisk virkning, är en mycket gammal form av virkning. Den kommer ursprungligen från Afrika. Man kan säga att krokningen fungerar som ett mellanting mellan stickning och virkning. Krokning var mycket populärt i Sverige under början av 1900-talet. Då användes tekniken för att skapa slitstarka arbetskläder som sockor, vantar och tröjor. Tekniken användes också till filtar.


Kl 10-13 lär Anders ut grunderna. För den som vill, lär han ut rundkrokning kl 13-14.


Bilden ovan kommer från Ullcentrums blogg. Ullcentrum tar fram många bra krokningsmönster till sjalar, tröjor, pannband med mera.


.